Mijn verhaal

Ruim 15 jaar geleden kreeg ik de stempel PCOS op mijn lijf geplakt. Mijn cyclus was onregelmatig tot niet bestaand, dus onderzoek leek mij noodzakelijk. De ervaring met de desbetreffende arts was echter minder fijn. Hij vertelde me dat als ik zwanger wilde worden, ik dan maar weer terug moest komen. Tot die tijd kon ik gerust aan de pil. Iets anders dan dat was, volgens hem, niet mogelijk. Hoewel ik toen nog niet in de gaten had wat het voor mij betekende, verweefde het zich als vanzelf als een rode draad door mijn leven. Onbewust bouwde ik spanning op rond dit thema, iets wat niet bevorderlijk was voor mijn PCOS en waarmee ik mezelf behoorlijk onder druk zette.

‘Kom maar weer terug als je zwanger wil worden’

Jaren later toen ik een tijd lang als loopbaancoach- en trainer werkte, kwam ik ‘plots’ in een burn-out terecht. Het was voor mij een heftige tijd waarbij alles door een donkere wolk overschaduwd werd. Plannen om na deze periode voor mijzelf te gaan beginnen kreeg ik niet van de grond. Ik wilde mensen oprecht helpen, niet meer gebonden zijn aan de missie en visie van een organisatie, maar puur vanuit mezelf. Toch hield iets mij tegen.

Zowel mijn PCOS als mijn burn-out gaven mij het gevoel dat ik er geen grip op had. Ik werd keihard met mezelf geconfronteerd, maar ik ging in verzet. Ik wilde de controle terug, maar deed ook geen moeite echt stil te staan bij wat het me te vertellen had. 

Fleur Sastra - Mijn verhaal - Orthomoleculair Hormooncoach Nijmegen

Pas toen ik, na een langere tijd dan gewenst, zwanger was van mijn dochter werd ik opnieuw uitgedaagd en realiseerde dat hormonen, telkens weer, de allesbepalende boosdoeners waren. Na mijn zwangerschap kreeg ik als kers op de taart ook nog een schildklierontsteking. Mijn hormonen, ik noemde ze in die tijd liever demonen, maakte het mij keer op keer moeilijk. Ik werd er gek van en voelde me onbegrepen, maar eigenlijk begreep ik mezelf niet eens. Het was een complexe innerlijke strijd. Hoewel de zwangerschap zowel fysiek als mentaal pittig was ging er ergens wel een lichtje branden. Ik besefte dat deze beproevingen (want zo voelde het vaak) mij misschien wel precies op het pad dat ik zocht brachten. 

Fleur Sastra | Orthomoleculair hormooncoach Nijmegen

Het helpen van anderen in het gevecht met hormonen en alles wat erbij komt kijken, is wat ik wil. Degene die ik zelf zo vaak nodig had, wil ik zijn voor elke vrouw die het nu nodig heeft. Mijn eigen ervaring heb ik omgezet in kundigheid, waardoor ik aan kan sluiten bij wat de ander nodig heeft.

Dat heb ik aangevuld met verschillende opleidingen

Ik wil alles weten over het lichaam, wil ontdekken hoe het lichaam ‘werkt’ en vooral hoe je er positief invloed op kunt hebben in plaats van controleren. 

Natuurlijk ben ik mijn eigen proefkonijn geweest en nog steeds leer ik bij. Bewustwording van de leefstijl die mij goed doet (met behulp van de uitslag van de EMB test), in combinatie met de juiste supplementen heeft er bij mij voor gezorgd dat er meer rust in m’n hoofd is gekomen. En voor mij is de grootste uitdaging gelukt… Mijn PCOS is omgekeerd! Waar door de artsen stellig werd gezegd dat ik daar zelf niets tegen zou kunnen doen heb ik het tegendeel bewezen. Mijn cyclus is terug, regelmatig en meetbaar. Daar ben ik maar wat trots op.

Nu is het tijd voor mij om jou te helpen!

Laten we samen de oorzaak van jouw klachten achterhalen