Orthomoleculair

Een hele mond vol… Uitspreken is al lastig, laat staan dat je weet wat het betekent. Ik ga het je uitleggen: orthomoleculair is afgeleid van het Griekse woord: orthos wat ‘juist, recht of gezond’ betekent. Moleculair betekent; met betrekking tot de moleculen in je lichaam. Het uitgangspunt hierbij is dat een aandoening eerder zal genezen wanneer zowel de vitaminen, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in de juiste verhoudingen in jouw lichaam aanwezig zijn. Zoals Hippocrates ooit zei: ‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. Een uitspraak die door velen wordt vergeten, maar zo waar is. Voorkomen is beter dan genezen! We moeten weer terug naar de basis.

‘Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’

Hormonen

Iedereen kent ze wel of heeft er wel eens last van… Vaak krijgen de hormonen dan ook de schuld van de welbekende moodswings. Op de vraag of je weet wat hormonen zijn of wat ze doen in je lichaam, blijft het antwoord vaak uit. Want wat zijn hormonen nu eigenlijk? In het kort: Hormonen komt uit het Grieks en betekent ‘in beweging zetten’. Ze hebben eigenlijk maar één hoofddoel: homeostase, het in evenwicht houden van ons lichaam. Het worden ook wel de boodschappers van ons lichaam genoemd. Een gezonde hormoonbalans is grotendeels verantwoordelijk voor de aansturing van vrijwel alle processen in ons lichaam. De reden dat veel vrouwen zich niet fit of fijn voelen, hangt bijna altijd samen met hun hormoonbalans of beter gezegd hormonale disbalans. Deze disbalans valt en staat met gezonde voeding, beweging, stressregulatie en leefstijl.

‘De tijd om te werken aan je gezondheid is als je nog gezond bent’

Orthomoleculair hormooncoach

Als orthomoleculair hormooncoach richt ik mij met een holistische visie op een gezond lichaam. Ik geloof dat als je beter begrijpt hoe je lichaam werkt, je dit voor je kunt laten werken. In plaats van ‘genoegen’ te nemen met die vervelende klachten juist meer richten op het zelfherstellend vermogen.

Het lichaam is één werkend geheel, met meerdere belangrijke lichamelijke systemen die weer met elkaar samenwerken. Als één systeem niet meer goed functioneert dan kunnen er (hormonale) disbalansen ontstaan met op lange termijn vervelende klachten als gevolg. Zo kan het zijn dat hormonen en andere stoffen in je lichaam niet meer voldoende aangemaakt worden of niet tijdig afgebroken worden, waardoor organen niet meer goed al hun functies uitvoeren.

Mijn missie is om samen met jou de oorzaak van jouw klachten te achterhalen. Waarom geeft jouw lichaam deze signalen? Het probeert je iets duidelijk te maken, maar wat..?  Samen gaan we kijken en luisteren naar wat jouw lichaam te vertellen heeft.